Cliënten
Belangrijke cookie melding
Werken bij de Golden Raand is in weer en wind bezig zijn met dieren, planten en mensen. Stoer werk in de buitenlucht, maar ook gezellig samen aan de koffie. Juist mensen die wat extra aandacht nodig hebben, ervaren de Golden Raand als een unieke plek waar ze zich thuis kunnen voelen. Er is aandacht voor hun persoon en waardering voor de bijdrage die ze leveren aan het bedrijf.

Kenmerkend voor de Golden Raand is de veelheid aan activiteiten, waardoor er altijd een taak of een plek te vinden is die precies bij iemand past. Onze hoofdlocatie is de Oude Nadorst in Adorp/Groningen, een authentieke boerderij met kassen, kleinvee en een grote houtbewerkingschuur. Onze deelnemers kunnen er actief meewerken op twee melkveebedrijven in Adorp en op vergader- en feestlocatie Rietland in Zuidwolde. Daarnaast runnen we in Bedum onze eigen horecagelegenheid de Koffieleut, kunnen deelnemers creatief bezig zijn in de Boekenleut, fietsen repareren in Leutje Fiets of dieren verzorgen zoals herten, geiten, alpaca’s, konijnen, kippen en eenden bij hertenkamp Bedum. Bij de supermarkten de Plus, de Jumbo in Bedum en bij groenvoorzieningbedrijf Donker in Groningen kunnen mensen terecht voor specifieke arbeidstrainingen. In Groningen werken we samen met kinderboerderij de Beestenborg en met het Groninger Landschap op Buitenplaats Reitdiep.

Visie

Bij de Golden Raand staat de deelnemer en zijn/haar hulpvraag centraal. Wij vinden het belangrijk dat ieder mens de kans krijgt om vanuit veiligheid zinvol te kunnen werken, te leren en zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Wij willen vanuit onze passie kansen bieden aan mensen om te groeien en een volwaardige plek in de samenleving in te nemen.

 

Missie

Onze missie is het bieden van mogelijkheden tot zinvolle dagbesteding, behoud van dagstructuur, persoonlijke ontwikkeling en doorstroom naar arbeidsmarkt of opleiding. Dit bieden wij vanuit het principe van wederzijds respect en gelijkwaardigheid. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten en van daaruit kunnen we van elkaar leren en onze mogelijkheden vergroten. Veiligheid staat voorop, van waaruit een mens zich kan ontwikkelen, groeien en bloeien.
CR003
BB007
BB008