Het Hertenkamp Bedum
Belangrijke cookie melding
Het Hertenkamp

Al 50 jaar is het Hertenkamp aan de Margrietlaan in Bedum (vlak bij het station) een begrip. Ouders, opa’s en oma’s komen er tijdens hun wandeling met de (klein)kinderen de beesten aaien en gras voeren. Momenteel verblijven er schapen, geiten, konijnen, kippen, eenden, alpaca’s en herten.

Sinds 2012 verzorgt zorgboerderij De Golden Raand de beesten en onderhoudt zij met haar hulpboeren het terrein. In het voorjaar is er natuurlijk veel snoeiwerk in en rondom het Hertenkamp. In overleg met de gemeente heeft de zorgboerderij ook het groen rondom de vijver bij het station in onderhoud genomen. Groenonderhoud is gedurende de zomer en de herfst een belangrijke activiteit. In de winter is het iets rustiger, al vragen de beesten natuurlijk altijd hun aandacht. Het gaat dan om voeren, water verversen, het onderhouden van het onderkomen voor de dieren en eventuele reparaties aan hek.

In de zomer is het drukker met bezoekers. Op de woensdagen is er dan vaak kindermiddag, waarbij kinderen in de hokken mogen om de konijnen, geiten en andere beesten te aaien. Er is dan ook vaak een spel- of knutselactiviteit. Hou de Golden Raand facebook-berichten in de gaten voor de laatste mededelingen over de kinderactiviteiten!


Stichting Hertenkamp

Het bestuur van stichting Hertenkamp heeft met de Golden Raand een nieuw onderkomen gerealiseerd voor de dieren met een ruimte waar ook medewerkers en bezoekers van het Hertenkamp droog kunnen zitten. De stichting bestaat uit Frank Admiraal, Sybrig de Vries, Mireille Vermeulen, Gonny Lakerveld, Greet Cazemier en Wilma Mourits.

Donaties zijn van harte welkom.

Stichting Hertenkamp

KvK nummer 65390172

Emmalaan 33

97881 EA Bedum

Rekeningnummer: NL08 RABO 0175 2344 85
PR004
KL006
KM001