De Beestenborg Groningen
Belangrijke cookie melding
Kinderboerderij de Beestenborg

Aan de Akeleiweg tussen de wijken Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg ligt één van de grootste kinderboerderijen van de stad Groningen. Je vindt er geiten, schapen, ezels, pony’s, pauwen, kippen, eenden en volièrevogels. Daarnaast is er een grote speeltuin, met onder andere een familieschommel en een kabelbaan!

De Beestenborg is 7 dagen per week geopend en wordt druk bezocht door kinderen en ouders uit de buurt. Je kunt er ravotten in de speeltuin, knuffelen met de dieren en er is een kantine waar je terecht kunt voor een snack of een drankje.

Vrijwilligers en hulpboeren van de Golden Raand runnen samen de Beestenborg. Zij verzorgen de dieren, houden het terrein schoon, voeren reparatieklussen aan de dierenonderkomens uit, helpen mee in de kantine en doen het groenonderhoud.

Vereniging de Beestenborg

De Beestenborg is een onafhankelijke vereniging, die al sinds de jaren ’80 verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de kinderboerderij. Sinds augustus 2015 werkt de Beestenborg samen met de Golden Raand voor het dagelijks onderhoud. Een vaste werkbegeleider van de Golden Raand is verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom het verzorgen van de dieren en het terrein en de gebouwen. Hij begeleidt de 4 tot 8 hulpboeren van de Golden Raand in hun ondersteunende werkzaamheden. De vrijwilligers in de dierverzorging en het kantinebeheer hebben hun eigen verantwoordelijkheden.

De openingstijden van de Beestenborg:

maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 17.00 uur

zaterdag en zondag: 10.00 tot 17.00 uur

Adres de Beestenborg

Akeleiweg 69

9731JC Groningen

050 5423692


Klik hier [http://debeestenborg.webnode.nl/] voor de officiële website van de Beestenborg.
BB001
BB002
BB005