Dagbesteding
Belangrijke cookie melding
De Golden Raand biedt dagbesteding en meer voor jong en oud van 6 tot 99 jaar!

Op de melkveebedrijven in Adorp is veel werk te doen: het verzorgen van de dieren en de planten, het schoonmaken van de stallen en werkruimtes, het opruimen en onderhouden van gereedschappen en machines. Ook de tuin en de kas vragen regelmatig onderhoud: bewateren, onkruid wieden, verpotten en oogsten. De werknemers van de Golden Raand draaien naar eigen vermogen in de activiteiten mee. Dit geldt voor alle locaties die onder De Golden Raand actief zijn.
Op De Oude Nadorst in Groningen en Het Hertenkamp in Bedum liggen de dagbestedingactiviteiten meer op het vlak van houtbewerking en het verzorgen van de dieren. Bij SV Bedum en Natuurmonumenten helpen we mee met het groenonderhoud en bij Trouwlocatie Rietland met het onderhoud van het terrein en in de horeca.
Bij De Beestenborg, een kinderboerderij in Groningen staat naast dier en groen ook het beheren van het servicepunt (verkoop koffie, ijs etcetera) centraal.
In De Koffieleut in Bedum wordt gebakken, lunches en high tea bereid en geserveerd, als een echte barista koffiesoorten gemaakt en gasten bediend. Ook is daar een fietsenwerkplaats, Leutje Fiets waar gesleuteld kan worden en De Boekenleut, een plek voor creatieve geesten.
Bij Buitenplaats Reitdiep in Groningen ontvangen we ouderen die meehelpen in groen en dierverzorging. Daarnaast is er ruimte voor een spelletje, koken en bakken, krant lezen etc.
Bij Donker Groen, de Jumbo en Plus supermarkten behoort arbeidstraining tot de mogelijkheden.

Op alle locaties is er veel aandacht voor creatieve activiteiten. We breien, haken en vervilten de mooiste dingen en bedenken elke keer wel weer iets nieuws en passends bij de tijd van het jaar. De werknemers denken hierin actief mee. Ook de keuken biedt veel mogelijkheden tot creatief bezig zijn. We maken sappen, jam en verwerken stoofperen, appels en ander fruit.

Als het gaat om dagbesteding gaan we uit van de interesses en capaciteiten van de werknemers. Mensen die doen wat ze leuk vinden worden daar ook goed in en dat geeft vertrouwen. Elke dag maken we een werkbriefje, bespreken de voortgang en sturen bij waar dat nodig is. We blijven proberen om werknemers nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar passen het werktempo gemakkelijk aan.
PR003
BW007
HB001